img

imgOm oss
Familjen består av Ossian, Soffie och våra söner Neo och Max, vi bor ca 3mil från Malmö. Till vardags driver vi Svenska DjurApoteket/European Pet Pharmacy som producerar kosttillskott till hund, katt och häst.

Vi har båda tävlat lydnad och bruksspår tidigare samt certat tjänstehundar för hemvärnet och flygvapnet, men sedan några år tillbaka så håller vi i stort sett bara på med IPO. Vi är aktiva inom Svenska Rottweilerklubben, Soffie är IPO ansvarig och har de senaste 5åren ansvarat för tidningen. Vi deltar aktivt på klubbens arrangemang, förutom att vara aktiva i Sverige så tränar vi och tävlar mycket utomlands, de sista 9åren(2009-2017) har vi haft hundar kvalade till IFR IPO VM, vi har deltagit på ADRK IPO VM, Bruks SM alla raser, Piet Hein Bookal.Våra hundar, grunden till Team Extreme 
Grunden till kennelnamnet är vårt allra första gemensamma hund Tapto’s Extreme(född 2009). X som han till vardags kallas var först Soffies hund men Ossian övertog honom vid 1.5 år när Soffie blev gravid, å vilken framgång de fått tillsammans!

X mamma, Tapto’s Zegra(född 2007) är stamtiken i vår avel och har varit Soffies träningskamrat under åren, tyvärr hamnade hon lite i skymundan här hemma men hon är tävlad i BSL, lydnad och rallylydnad. Zegra kommer ur en stark tiklinje med fantastisk ledstatistik. Hon är idag 11år och lever ett lyxigt pensionärsliv, dessutom har hon aldrig varit sjuk!

X pappa, Orkanens Oops The Outlaw(född 2005) var Ossians första IPO hund, de har vunnit rasmästerskap i både lydnad och IPO, kvalat in till 3 VM och deltagit på 2 med en 10:e plats som bästa placering. Han är även en av få rottweilers som blivit brukschampions i IPO!

Aki, Zegras pappa och X morfar. Aki(född 2001) flyttade in som en stormvind hos Soffie vid 5 års ålder, och minst sagt kan man säga att han var en läromästare i IPO! Vi vann två rasmästerskap, kvalade till två VM, deltog på VM i Tjeckien innan han pensionerades vid 9års ålder.

Tillbaka till nutid och X, han fick sin mamma, pappa och morfars bästa egenskaper och är en fantastisk arbetshund! Han har både brain & beauty som hans resultat visar… utställningschampionat i Sverige, Norge och Danmark, därmed nordisk Utställningschampion, placerad som V3 i bruksklass på Klubsieger i Tyskland. Han har tävlat lydnad och rally(för skojs skull och omväxling) men inte minst så är han brukschampion i IPO i Sverige och med sina två CACIT och ett R-CACIT i IPO så är han Sveriges enda Internationella Brukschampion av rasen rottweiler. Han går nu in på sitt 8:e år och är fortfarande aktiv i IPO, han tävlade så sent som i höstas på IFR IPO VM och ADRK IPO VM och är nu kvalad till IFR VM i Belgien vilket blir hans 5:e kvalning på raken!

Självklart har vi fler hundar hemma och i vårt avelsarbete men detta är starten för kenneln och de hundar som vi själva varit aktiva med under de sista 10åren.

Vårt avelstänk 
Vi använder oss av avelsdjur som kommer ur välkända arbetande linjer, vi strävar efter sunda, friska, högtempererade, sociala arbetshundar lämpade för bruksarbete. Målet är en frisk hund som har stor arbetskapacitet och ser ut som en rottweiler, tre faktorer som faktiskt måste gå att kombinera för att driva rasen framåt! Vi söker oss gärna till linjer där hundarna har en lång levnadslängd och levt friska liv, vi tittar på HD ED status, arbetskapacitet och utställningsmeriter. Nytt från 2017 är att vi även stämmer av status för JLPP.

Valpköpare
Eftersom vi båda tycker om att träna, tävla och ställa ut våra hundar så vill vi även att våra valpköpare är aktiva med sina hundar och har för avsikt att träna aktivt och helst tävla! Vi finns alltid här för support och träningshjälp, anordnar gemensam röntgen, MH och MT för alla valpkullar. Vi har gemensamma träningsträffar och läger för våra valpköpare. 


img